Petronela Rusu

PETRONELA RUSU„Fiind născută la Ștefănești, un sat de pe malul Prutului, a fost firesc să îndrăgesc cântecul popular, de altfel singurul gen muzical cu care am intrat în contact în primii ani ai copilăriei” – spune interpreta Petronela Rusu
Prima dată când a cântat cu acompaniament a fost pe la 12 ani, când a început colaborarea cu taraful căminului cultural din sat.
La 14 ani a fost laureată a Festivalului ,,Satule Mândră Grădină” de la Bucecea, apoi a Festivalului Interjudețean ,,Steaua Litoralului ” – Constanța.
Au urmat ani în care a participat la mai multe festivaluri obținând premii importante : Toamnă Buzoioană, Toamnă Băcăoană, Festivalul Tinereții de la Amara, etc….
Absolvind cursurile Scolii Populare de Artă și studiind cu distinsele profesoare : Mioara David Cortez, Maria Cojocaru și Maria Tronciu, în anul 1987 a fost angajată ca solist vocal al Orchestrei Populare ,,Rapsozii Botoșanilor ’’, unde activează și în prezent.
Sub directa îndrumare a maestrului Ioan Cobâlă și-a conturat personalitatea artistică și a început colaborarea cu Radioul și Televiziunea.
În anul 1995 a fost laureată a concursului ,,Topul tinerilor interpreți ’’ organizat de radiodifuziunea română.Numeroasele spectacole la care a participat și repertoriul abordat o recomandă ca o interpretă reprezentativă a județului Botoșani.