Elena Mândrescu

ELENA MANDRESCUProvine din alt areal geografic al județului Botoșani – Valea Jijiei, mai exact comuna Ungureni.
S-a afirmat de timpuriu ca solistă – vocală de muzică populară, abordând fară timiditate și alte genuri muzicale: romanță, cântece de petrecere, cântece religioase etc…
În primii ani a colaborat cu numeroase formații semiprofesioniste unde și-a păstrat și dezvoltat în permanență tehnica vocală.
Din 1983 este solistă a Orchestrei Profesioniste ,,Rapsozii Botoșanilor” unde si-a format un repertoriu pe cât de original pe atât de divers ca tematică și-a cizelat cu migală stilul de interpretare inconfundabil, și-a ales un costum deosebit care să o reprezinte. Toate acestea precum șI seriozitatea, munca de zi cu zi, dăruirea pe scenă au impus-o destul de repede în rândul interpreților consacrați. De aceea, nu este de mirare desele apariții emblematice pe posturile centrale de televiziune și Radio precum și faptul că s-a situat în scurt timp între artistele preferate ale publicului din țară.
Cu Orchestrei Populară ,,Rapsozii Botoșanilor” a realizat numeroase înregistrări discografice :
-DRAGI MI-S MIE HORILE
-AȘA-I PE LA NOI, ROMÂNII
-CE E VIAȚA-N LUMEA ASTA
-DESCHIDEȚI PORȚILE MARI
-RUGĂCIUNE
-DISC DE DEBUT
-VIRTUOZII BUCOVINEI
și un nnumar impresionant de înregistrări Radio Iași, București și Chișnău.
A efectuat turnee în țară și străinătate.
Elena Mândrescu, un nume care după 3 decenii de activitate artistică, de promovare a folclorului de cea mai bună esență, se înscrie în pleiada solistică valoroasă.