Daniela Condurache

PTDC0002

“Frumoasa Daniela subtilitate de cânt în melosul românesc; Poartă în glas freamăt de codru Eminescian. Este muză perpetuă pentru statuile mele. ”

SCULPTOR – MARCEL GUGUIANU

“ Cu fiecare melodie Daniela ne poartă în toaca lui Stefan pentru a ne oferi cu glasul ei generos “cânticul” molcom si şugubăţ al moldoveanului. Daniela Condurache aduce bucurie şi lumină în inimile noastre, ale iubitorilor de vers popular, ale românilor. ”

-REDACTOR MUZICAL-
EUGENIA FLOREA

“Daniela cea frumoasă şi neastâmpărat veselă cântă şi prin faţa noastră, dumnezăieşti, întunecări albastre; Daniela cântă şi se aude cum izvorăşte apa moldovei din coapsa obcinei mestecănişului. Râul curge din istorie în nemurire, adăpostit de bătaia clopotelor din mănăstire cu mireasă voievodală şi-i mereu limpede şi dulce, plin de darurile lumii şi de bucuria ce-o aşterne-n cântecele ei. O fată minunată, Daniela Condurache, frumoasă ca un răsărit de lună la Pietrele Doamnei. ”
Se înscrie actualmente în numele de referinţă a muzicii populare româneşti. Născută în Iaşi, dar copilărind pe meleaguri eminesciene, Daniela Condurache încă de la 6 ani stă în preajma şcolii de muzică, îndrăgind prezenţa pe scenă în orice chip. În anii ’80 este angajată ca profesionistă la orchestra populară Rapsozii Botoşanilor, apoi continuându-şi activitatea profesând la prestigioasele Ansambluri folclorice : Ansamblul Ciprian Porumbescu din Suceava, Ansamblul Ministerului de interne Ciocârlia, în prezent fiind unul din capii de afiş ai Orchestrei Populare Rapsozii Botoşanilor.
Alaturi de mari instrumentisti ai României Daniela efectuează numeroase turnee artistice în toată lumea, menţionând S.U.A , Australia, Canada, Istrael, Coreea, Italia, Emiratele Arabe, Suedia. În carierea sa a cântat mai multor şefi de stat : Brejnev, Kim. Ir. Sen, Bill Clinton, Joan Carlos, Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu.

FĂNUŞ NEAGU

In anul 2009, Daniela Condurache a fost numita cetatean de onoare a comunei Mihai Eminescu.