Cornelia Ciobanu

CORNELIA CIOBANUSi-a inceput activitatea artistica mai intai ca interpret amator, copil fiind, la serbarile scolare sau reuniunile de familie, unde dadea adevarate recitaluri la indemnul parintilor. „Au trecut anii si m-am prezentat la concursul “Orchestra Rapsozii Botosanilor”, dirijata de nentrecutul maestru, care mi-a fost dascal, sef, parinte deopotriva – Ioan Cobala.
Am avut impreuna cu orchestra, si cu minunatii mei colegi instrumentisti si solisti – vocali, numeroase spectacole si turnee in tot judetul si in alte localitati din toata tara, dar si peste hotare. Am fost in Emiratele Arabe, Franta, Italia, Marea Britanie, Spania, Ucraina, Republica Moldova. In Franta si Italia, mai precis la Venetia, am avut o colaborare cu Radio France Internationale unde am promovat folclorul romanesc alaturi de un pianist roman stabilit in Franta si un tambalist francez prin concerte demarate de postul de radio francez, un program de promovare a muzicii traditionale a fiecarei tari la nivel mondial. Peste tot am incercat sa pun un strop de suflet pe langa nestematele folclorului nostru romanesc.
Mi-a placut sa-mi culeg cantecele vechi, colindand satele noastre sa-mi adun piese de port popular vechi si noi catrinte, ii, poale, bundite, sa-mi ingrijesc imaginea ori de cate ori ieseam in fata publicului spectator.
Nu mi-a fost indiferenta tinuta artistica pe care un interpret trebuie sa o cultive cu sfintenie, si am simtit cu adevarat ca muzica populara ma innobileaza.
In anul 2004 am realizat impreuna cu “Orchestra Rapsozii Botosanilor”, sub bagheta dirijorului Ioan Cobala cu CD intitulat “N-AM VENIT LA JOC DESCULTA ”, iar in anul 2005 tot sub bagheta dirijorului Ioan Cobala si impreuna cu “Orchestra Rapsozii Botosanilor”, am realizat un CD impreuna cu solistii Daniela Condurache si Dan Dobos, intitulat “LUMEA TOATA NE-A-NDRAGI”.
Am colaborat cu Televiziunea Publica Nationala si cu distinsi realizatori ai emisiunilor de folclor : Marioara Murarescu, Niculina Merceanu, Elize Stan, precum si cu celelalte televiziuni : ProTv, Antena, Etno Tv, Favorit Tv, National Tv, alaturi de mari interpreti ca: Daniela Condurache, Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, Maria Ciobanu, Ionut Dolanescu, Mioara Velicu, Matilda Pascal Cojocarita, Constantin Enceanu, Petrica Matu Stoian, Margareta Clipa, Veta Biris, Sava Negrean Brudascu, Nicolae Furdui Iancu, Nicolae Muresan, Gheorghe Rosoga, Aneta Stan si multi altii.
Deasemenea am colaborat si cu Orchestra “Lautarii” din Chisinau, in diferite spectacole dub bagheta dirijorului si maestrului Nicolae Botgros si Orchestra Radio Bucuresti, dirijor maestru Adrian Grigoraş si cu alte orchestre si dirijori – maestri din tara ca Ovidiu Barteş, Stefan Cigu, Liviu Buţiu.”